bataatti-linssikeitto

Bataatti-linssikeitto (V,G)

Bataatti-linssikeitto on helppoa ja edullista arkiruokaa.

Tämä keitto valmistui kun jääkaappi oli muuten tyhjä mutta vihanneslaatikkoon oli unohtunut yksi bataatti. Kaapissa on aina kuivia linssejä. Bataatti-linssikeitto valmistuu noin puolessa tunnissa ja on koostumukseltaan ihanan pehmeä.

Koska bataatti sisältää paljon tärkkelystä, se sopii hyvin sosekeittoihin.

MISTÄ BATAATTI-LINSSIKEITTO VALMISTETAAN?

Tarvitset valmistukseen seuraavat raaka-aineet:

 • Sipulin
 • Valkosipulinkynsiä
 • Öljyä
 • Punaista currytahnaa
 • Bataattia
 • Punaisia linssejä
 • Kasvisliemikuution
 • Kermaa/jogurttia/fraichea

KUINKA BATAATTI-LINSSIKEITTO VALMISTETAAN?

Valmistus on helppoa!

Sipulia ja valkosipulia kuullotetaan öljyssä kattilassa pehmeiksi. Lisätään currytahna, bataatti, vesi, linssit ja kasvisliemikuutio. Annetaan kiehua kunnes bataatti ja linssit ovat kypsiä. Keitto soseutetaan ja sekaan lisätään maun mukaan ruokakermaa, jogurttia tai fraichea.

Perunan tavoin bataatti on lähtöisin Etelä-Amerikasta, mutta englannin kielisestä nimestään (sweet potato) huolimatta se ei ole sukua perunalle. Kasvis matkusti ensimmäistä kertaa Eurooppaan perunan kanssa samalla laivalla Kolumbuksen matkassa, mutta jo ennen sitä sen viljely oli levinnyt kaikkialle trooppisille alueille. Viime vuosina kuukauden tähteä on kasvatettu myös Suomessa, mutta tuotanto ei ole vielä kaupallisesti merkittävää.

https://satokausi.fi/bataatti/

MUITA SAMANKALTAISIA RESEPTEJÄ JOISTA VOISIT PITÄÄ

VEGAANINEN CHILI PARMESAANI PASTA

AASIALAINEN KAALILAATIKKO

TOFU-KURPITSALAKSA

GREEN CURRY UUNISSA

JUURESPATA LINSSEILLÄ

TULINEN PORKKANA-LINSSIKEITTO

TAIVAALLINEN KURPITSAKEITTO


BATAATTI-LINSSIKEITTO

vegaaninen, gluteeniton | 4 annosta

Tarvitset lisäksi

 • sauvasekoittimen (esim.tämä) **
 1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä hetki. Lisää punainen currytahna ja jatka kuullottamista kunnes sipulit pehmenevät (n.2-3min).
 2. Lisää vesi, pesty ja paloiteltu bataatti, linssit ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua kannen alla kunnes bataatti ja linssit ovat kypsiä. Soseuta ja lisää kermaa/jogurttia/fraichea maun mukaan.
 3. Tarjoa!

* Sisältää affiliate-linkkejä. Olen merkinnyt yhdellä tähdellä tuotteet joita suosittelen ja kahdella ehdotukset. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit huoletta tutustua tuotteisiin. Mikäli päädyt ostamaan mainostamani linkin kautta, minulle maksetaan siitä pieni komissio.

Kysy tai kommentoi :)Peruuta vastaus