Lakukaakao (v, g, m)

Lakukaakao on kuin tavallista kaakaota, mutta ripauksella lakujauhetta 😋. Lakritsijauhe valmistetaan lakritsikasvin juuresta ja se on luonnostaan makeaa. Lakritsinjuurella on myös moninaisia terveyshyötyjä, kuten normaalin vastustuskyvyn, ruuansulatuksen, virtsateiden, hengitysteiden ja ihon kunnon ylläpito.

lakukaakao

Katselin ikkunasta tuonne lumikaaokseen ja mietin että mikä muu parhaiten sopii tälläiseen säähän kuin kaakao! Olin yrittänyt aiemmin suklaakeksireseptiä johon tulee lakujauhetta, ja maku oli niin super, että päätin laittaa sitä myös kaakaoon. Ai nam! Laku ja kaakao ovat uusi lempiyhdistelmäni 😋👌!

Lisäämällä kaakaoon hieman maissitärkkelystä, siitä tulee ihanan kermainen ja paksu. Sekä lakujauheen että maissitärkkelyksen voi jättää pois ja tehdä ohjeella ihan peruskaakaota 🙂

MITÄ LAKUKAAKAO SISÄLTÄÄ?

Aika monet näistä raaka-aineista saattaa jo löytyä kaapeistasi.

 • Kasvimaitoa
 • Maissitärkkelystä
 • Kaakaojauhetta
 • Kookossokeria (voit korvata tämän millä tahansa makeutuksella)
 • Tummaa maidotonta suklaata
 • Vaniljasokeria tai -aromia
 • Raakalakritsajauhetta

KUINKA SE VALMISTETAAN?

Helposti!

Kaikki ainekset vain kattilaan ja kiehumaan. Maissitärkkelys sekoitetaan pieneen määrään kasvimaitoa, jotta saat suurustetta. Suuruste kaadetaan kuumaan kaakaoon. Maissitärkkelyksen avulla kaakao paksuuntuu jäähtyessäään ja saat paksua ja kermaista kaakaota.

MUITA SAMANKALTAISIA RESEPTEJÄ JOISTA VOISIT PITÄÄ:

LAKU-BROWNIE COOKIET

OLIIVIÖLJY-SUKLAAKAKKU

PUNAJUURI-BROWNIET

MANSIKKA-KOOKOSPUSUT

MANSIKKA-SUKLAAFUDGET


Lakukaakao

vegaaninen, gluteeniton | 2:lle

 1. Kaada kattilaan kasvimaito, kaakaojauhe, kookossokeri, rouhittu tumma suklaa, vanilja ja lakujauhe. Kuumenna koko ajan vispaten.
 2. Sekoita keskenään maissitärkkelys ja kasvimaito. Kaada kiehuvaan kaakaoon ja vispaa. Kaakao paksuuntuu hieman.
 3. Maista ja lisää tarvittaessa lisää lakujauhetta.
 4. Voit lisätä ripauksen sulaa vahvistamaan makuja
 5. Tarjoa heti!

* Sisältää affiliate-linkkejä. Olen merkinnyt tähdellä tuotteet joita suosittelen. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit huoletta tutustua tuotteisiin. Mikäli päädyt ostamaan mainostamani linkin kautta, minulle maksetaan siitä pieni komissio.

Kysy tai kommentoi :)