lakut

Lakut (V,G)

Oletko koskaan kokeillut tehdä lakuja itse? Itsetehdyt lakut on yllättävän helppoja ja hyviä, lisäksi nämä ovat täysin sokerittomia. Maku on kuitenkin hyvin lähellä kaupan lakuja, ellei jopa parempi. Näitä voi huoletta popsia herkkunälkään milloin vain :)!

Lakut parantavaruoka

MISTÄ LAKUT VALMISTETAAN?

Valmistukseen tarvitset:

  • Pehmeitä taateleita
  • Kookosöljyä
  • Fenkolinsiemeniä
  • Raakalakritsijauhetta
  • Suolaa
Lakut parantavaruoka

MITEN LAKUT VALMISTETAAN?

Näiden kanssa ei kauan nokka tuhise :). Fenkolinsiemenet ajetaan hienoksi monitoimikoneessa tai teholeikkurissa, joka jälkeen mukaan heitetään loput ainekset ja ajetaan tahmeaksi massaksi. Pieni jähmetys jääkaapissa ja massan saa pyöriteltyä pötköksi. Pötkö paloitellaan ja pyöritellään lakujauheessa. NAM!

MUITA SAMANKALTAISIA RESEPTEJÄ JOISTA VOISIT PITÄÄ

LAKU BROWNIE-COOKIET

LAKUKAAKAO

3 MINUUTIN SUKLAA-MUKIKAKKU

TAATELI-MUTAKAKKU

PÄTKIS PATUKAT

TERVEELLISEMMÄT TWIX-PATUKAT

LASKIAISPULLAMUFFINSSIT

VADELMA-JUUSTOKAKKUJÄÄTELÖ


Lakut

vegaaninen, gluteeniton

Lisäksi tarvitset

  • monitoimikoneen tai teholeikkurin (esim.tämä)
  1. Hienonna fenkolinsiemenet monitoimikoneessa tai teholeikkurissa. Lisää taatelit, kookosöljy, raakalakujauhe ja ripaus suolaa. Aja niin kauan, että saat tahmeaa massaa.
  2. Jos öljy ja taatelimassa erottuvat, lisää yksi tai kaksi taatelia ja jatka ajamista. Lopulta saat täysin täysin sileää ja toffeemaista massaa. Nosta massa jääkaappiin jähmettymään.
  3. Pyörittele jähmettyneestä massasta pötkö ja leikkaa se paloiksi. Pyörittele palat raakalakujauheessa ja säilytä jääkaapissa.

Kysy tai kommentoi :)