minttu-suklaatryffelit

Minttu-suklaatryffelit (V,G)

Maidoton, gluteeniton ja vegaaninen! Nämä minttu-suklaatryffelit soveltuvat moneen ruokavalioon ja lisäksi ne ovat helppoja tehdä ja sopivat joulupöytään. Päällinen on tehty syötävästä kultaisesta glitteristä (omani olen hankkinut ajat sitten Stockan herkusta, mutta googlella löytää) ja kaakaojauheesta.

minttu-suklaatryffelit

Tryffelit voi tuunata oman maun mukaan. Itse laitoin minttu-aromia, mutta sinä voit laittaa vaikkapa appelsiini- tai rommi aromia. Pallot voi myös pyöritellä lakujauheessa, kookoshiutaleissa, pähkinärouheessa tai missä keksitkään.

Omat minttu-suklaatryffelit tein kookoskermaan, mutta voit kokeilla myös kookosmaitoa tai muuta kermaa. Soija-tai kaurakermoja en ole kokeillut, joten en tiedä toimivatko ne. Kookos ei mielestäni kuitenkaan maistunut näissä mitenkään liikaa.

Suklaan rasva ja kookosöljy tuppaavat erottumaan, joten massaa kannattaa vatkata sähkövatkaimella, kunnes se on kiiltävää ja tasaisasta, kuten alla:

MITÄ MINTTUSUKLAA-TRYFFELIT SISÄLTÄVÄT?

Tryffelit valmistuvat vain muutamasta raaka-aineesta:

  • Kookosmaidosta tai kermasta
  • Tummasta suklaasta
  • Kookosöljystä
  • Piparminttuaromista
  • Syötävästä glitteristä
  • Kaakaojauheesta
minttu-suklaatryffelit

KUINKA MINTTU-SUKLAATRYFFELIT VALMISTETAAN?

Varsin helposti!

Kookosmaito/kerma kiehautetaan kattilassa ja se kaadetaan suklaapalojen päälle. Suklaa sulaa lämpimän kookosmaidon/kerman vaikutuksesta. Piparminttuaromi lisätään ja seosta vatkataan kunnes se on kiiltävää. Massasta nostetaan lusikalla nokareita, jotka pyöritellään palloiksi. Pallot pyöritetään syötävässä glitterissä ja kaakaojauhossa ja annetaan kovettua jääkaapissa.

Photo by Marta Dzedyshko on Pexels.com

MUITA SAMANKALTAISIA RESEPTEJÄ JOISTA VOISIT PITÄÄ:

PIPARKAKKUMUFFINSSIT

TAHINI-BATAATTILAATIKKO

OMENA-HUNAJAGLÖGI

PIPARKAKKUBROWNIE JOULUKUUSET


Vegaaniset minttusuklaa-tryffelit

#vegaaninen #gluteeniton #maidoton10-20 palloa

  1. Laita kookosmaito/kerma kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Paloittele suklaa mahdollisimman pieniksi paloiksi ja kaada kiehuva kookosmaito/kerma suklaan päälle. Lisää sulatettu kookosöljy ja piparminttuaromi (sekä vanilja) ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes saat tasaista kiiltävää massaa.
  3. Nosta lusikalla sopivan kokoisia nokareita ja anna niiden jähmettyä jääkaapissa hetki. Pyörittele nokareet palloiksi.
  4. Kaada laakealle lautaselle kaakaojauhetta ja syötävää glitteriä. Pyörittele pallot seoksessa. Laita vielä jääkaappin tekeytymään.

* Sisältää affiliate-linkkejä. Olen merkinnyt tähdellä tuotteet joita suosittelen. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit huoletta tutustua tuotteisiin. Mikäli päädyt ostamaan mainostamani linkin kautta, minulle maksetaan siitä pieni komissio.

Kysy tai kommentoi :)