Puhdin terveystarkastuksella tietoa kehosi hyvinvoinnista

Sisältää alekoodin 😘

Kaupallinen yhteistyö Puhti

Tykkään säännöllisin väliajoin käydä tsekkaamassa verikokeilla miten mun keho voi. Viime kerrasta (myös Puhdin terveystarkastus) oli jo neljä vuotta joten halusin tietää mikä tilanne tällä hetkellä. Viime kerralla mulla oli alhainen ferritiini sekä d-vitamiini, joten epäilin niiden olevan alhaalla edelleen. Mulla on ollut tosi tosi runsaat kuukautiset jo vuosia, joten ferritiiniä on ollut myös vaikea nostaa. Nyt kierukan myötä ja vuotojen vähennyttyä murto-osaan, luulen että nostaminen on vihdoin mahdollista.

Otin Laaja Puhti-terveystarkastus (nainen), joka mittaa ferritiinin lisäksi mm. kolesterolit, verensokerin, D- ja B12-vitamiinit, munuaisarvot jne. Itse testiin meni 5 minuuttia kun varasin ajan etukäteen ja tulokset tuli jo samana iltana. 

puhti terveystarkastus

Ferritiini oli todellakin matala, sen sijaan D-vitamiini oli viitearvoissa (mutta olenkin syönyt isoja d-vitamiini annoksia vuoden ja kuukausi intiassa saattoi auttaa myös :D). Se mikä yllätti mut täysin oli kolesteroliarvot! Ne oli kaikki punaisella! Siis mä en juuri koskaan syö punaista lihaa, en käytä eläinrasvoja (voita toisinaan, mutta hyvin vähän), enkä esim. mätä sipsiä sisääni useita kertoja viikossa. En olisi ikinä uskonut niiden arvojen olevan punaisella, olen ajatellut eläväni kohtuu terveellisesti. Todellinen shokki! No onneksi ne paljoa punaisella olleet joten toivoa niiden laskemiseksi on paljon.

Toinen yllätys oli munuaisten terveys, arvo nimittäin oli kallistuneena vajaatoiminnan puolelle, hyvin vähän mutta kuitenkin. Aion selvitellä tätä asiaa vielä lääkärin kanssa.

Tulokset tulee tällaisina selkeinä kaavioina, joista heti näkee jos arvot ovat viitearvojen ulkopuolella. Lisäksi mukana on linkki josta voi helposti lukea lisää tietoa.

Mä aloin nostaa mun ferritiiniä nyt laadukkailla lisäravinteilla ja rautarikkailla ruuilla (veriletut :D). Laitoin kierukan, sillä kuukautisvuotoni oli niin runsasta että arvoja ei varmaan saisi niiden kanssa nousuun (muista että raudan syöminen turhaan ei kannata, vaan arvot kannattaa ensin mitata. Liika rauta on myrkyllistä keholle!).

Kolme syytä raudan puutteelle:

 1. Rautaa ei syödä riittävästi 
 2. Rauta ei imeydy tehokkaasti (lue lisää alta)
 3. Rautaa poistuu liikaa, kuten mulla menkkojen yhteydessä

Jos testeissä käy säännöllisin väliajoin, ohjelma näyttää tulosten muutoksen kätevästi. Mulla oli viime mittauksessa D-vitamiini viitearvojen rajalla, mutta nyt se oli noussut aika kivasti (kaavio alla).

Tässä mun kolesteroliarvot. Tämä oli ihan täysi yllätys!

puhti terveystarkastus

Puhti terveystarkastuksen hyötyjä:

 • Helppo ja nopea (jos lähellä on Mehiläisen toimipiste)
 • Saat selkeän näkymän tuloksiin, apua tulkintaan ja ideoita kehittymiseen
 • Ohjelma voi auttaa tunnistamaan mahdolliset terveysriskit varhaisessa vaiheessa, mikä antaa mahdollisuuden ehkäistä tai hoitaa kroonisia sairauksia
 • auttaa myös parantamaan ymmärrystäsi omasta terveydentilastasi ja antaa sinulle tietoa siitä, mitä voit tehdä terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi

Mä otin tosiaan Naisen laajan terveystarkastuksen joka sisältää tutkimukset:

 • Täydellinen verenkuva (koostuu 18 testistä)
 • Kolesteroliarvot (kokonaiskolesteroli, triglyseridit, LDL, HDL, non-HDL ja Kol/HDL-suhde)
 • S -CRP, herkkä (tulehdus)
 • Pitkäaikainen verensokeri (B-HbA1c)
 • Kreatiniini ja Pt-GFRe (munuaiset)
 • ALAT (maksa)
 • D-vitamiini (S -D-25)
 • Ferritiini (elimistön rautavarastojen mittari)
 • Tyreotropiini (TSH) kertoo kilpirauhasen toiminnasta
 • B12-vitamiini (S -B12-TC2)
 • Natrium (P-Na)

Mutta tarjolla on siis paljon vaihtoehtoja, esim. vaikka pelkkä ferritiini ja D-vitamiini.

Katso kaikki tuotteet täältä , koodilla parantavaruoka15 saat 15% alen kaikista testeistä. Mun tekemä testi oli Laaja Puhti-terveystarkastus (nainen), jota suosittelen kaikille naisille. Miehille on olemassa sama testi, jossa mukana testosteroni.

Jos epäilet matalaa ferritiiniä niin luehan lisää täältä

Kysy tai kommentoi :)