punaviinimarjamehu

Sokeriton punaviinimarjamehu

Punaherukat kuuluu mun lempimarjoihin ja punaviinimarjamehu mun suosikki mehuihin. Olikin ihanaa päästä tänä kesänä poimimaan punaviinimarjoja vuokramökkimme pihapensaista :). Jos jossain tulevaisuudessa mulla on oma piha ja puutarha, tulee siellä ehdottomasti kasvamaan punaherukkaa.

Tämä punaviinimarjamehu on sokeritonta, sillä makeutuksena käytetään hunajaa. Tämän valmistamiseen et myöskään tarvitse mehumaijaa, sillä mehu valmistetaan nopeasti kattilassa.

punaviinimarjamehu

Tämä ohje on tarkoitettu mehulle jota ei säilötä viikkoa pidempään, sillä en ole testannut sen säilyvyyttä. Hunaja on kuitenkin erinomainen säilöntäaine, joten on mahdollista että mehu säilyy pitkäänkin kunhan pullot on putsattu oikeaoppisesti. Tässä hyvä ohje martoilta pullojen pesemiseen.

Tämä ohje sopii siis parhaiten jos herukkasatosi on muutamasta litrasta neljään :).

Vaikka mehua keitettään lyhyt aika, mausta tulee silti todella voimakas. Olen järkeillyt että lyhyt keittoaika myös säilyttää vitamiinit paremmin. Olen juonut mehua sellaisenaan, mutta sitä voi myös jatkaa vedellä jos mehu tuntuu liian kirpeältä.

punaviinimarjamehu

MUITA SAMANKALTAISIA RESEPTEJÄ JOISTA VOISIT PITÄÄ:

SOKERITON MARJA-ARONIAHILLO

VISPIPUURO

PUOLUKKA-SUOLAKINUSKIJÄÄTELÖ

PUOLUKKAPIIRAKKA

MUSTIKKAPIIRAKKA


Punaviinimarjamehu

 • 2l punaviinimarjoja/punaherukoita (varsineen)
 • 1l vettä
 • 1-2dl suomalaista hunajaa
 1. Pese hyvin litran lasipullo (jos aiot kokeilla säilömistä, putsaa pullo tällä ohjeella)
 2. Laita marjat kattilaan (roskia/varsia ei tarvitse siivota pois) ja kaada päälle vesi. Painele survimella marjoja veden alla ja murskaa niitä hieman.
 3. Kiehauta ja anna kiehua muutama minuutti.
 4. Kaada isoreikäisen siivilän läpi ensin, jotta kuoret ja varret jäävät siivilään. Voit vielä siivilöidä uudestaan tiheämmän siivilän läpi jos haluat kirkasta mehua. Harsokankaan läpi siivilöiminen tuottaa kirkkaimman lopputuloksen, mutta valutukseen menee aikaa. Itse siivilöin vain kerran ja mielestäni mehu oli erinomaista 🙂
 5. Kun olet siivilöinyt mehun lisää hunaja. Lisää ensin 1dl ja maista. Jos mielestäsi mehu kaipaa lisämakeutusta lisää hunajaa lusikallinen kerrallaan.
 6. Pullota mehu mahdollisimman kuumana ja säilytä jäähtyynyt mehu jääkaapissa.
 7. Voit juoda sellaiseen tai lantrata mehua vedellä.
 8. Vinkki! Sekoita mukaan muita marjoja, kuten karviaista, mustaherukkaa tai vadelmaa!

Kysy tai kommentoi :)