puolukka-chiapuuro

Puolukka-chiapuuro (v,g)

Puolukka-chiapuurossa on ihanan ilmava koostumus ja kirpeän makea maku! Kaikenlisäksi tämä puolukka-chiapuuro on superhelppo tehdä. Sopii vaikka aamu- tai välipalaksi. Puolukka-chiapuuron voi valmistaa tuoreista tai pakastetuista puolukoista. Tähän sopii erinomaisesti syksyn sato! Voit kokeilla tehdä tämän myös muista marjoista, olen varma että onnistuu hyvin! Puolukka-chiapuuro on gluteeniton ja vegaaninen.

puolukka-chiapuuro

Mä rakastan puolukoita! En ole vielä päässyt puolukkametsään, mutta onneksi puolukoita saa ihan kaupan pakastealtaasta :D! Joka vuosi suunnittelen marjankeruu reissua, mutta aina se jostain syystä jää tekemättä. Tai sitten teen vain muutaman lyhyen reissun metsään. Mutta olisipa hienoa saada kerättyä pakastin täyteen niin että satoa riittäisi koko vuodeksi. Sitten tosin pitää hankkia myös isompi pakastin 😀

Tämän puolukka-chiapuuron sisältämät chian siemenet ovat kotoisin meksikosta ja keski-amerikasta. Ne olivat asteekkien kolmanneksi tärkein ravintokasvi papujen ja maissin jälkeen. Chian siemenet ovatkin erittäin ravintorikkaita, ne sisältävät mm. ravintokuitua ja omega-3-rasvahappoja sekä proteiinia ja hivenaineita: etenkin kalsiumia, rautaa, kaliumia, sinkkiä.

Kuten kaikki öljykasvit, chian siemenet voivat sisältää paljon raskasmetalleja ja niitä ei kannata nauttia isoja annoksia päivittäin. Suositeltava annos päivässä on 15 grammaa. Chian siemeniä ei myöskään kannata syödä liottamatta, mutta liotettuna ne edistävät ruoansulatuksen toimintaa.

Puolukka-chiapuuro

MITÄ TÄMÄ PUOLUKKA-CHIAPUURO SISÄLTÄÄ?

Vain muutaman raaka-aineen! Chiansiemenet ovat erinomaisia puurossa koska ne turpoavat nesteessä ja kun blendaat tämän syntyneen chiageelin, saat siitä kuohkeaa ja ilmavaa. Puolukka-chiapuuro muistuttaakin paljon vispipuuroa (johon myös muuten löytyy ohje arkistoista!)

  • Chiansiemeniä
  • Kasvimaitoa
  • Puolukoita
  • Vaahterasiirappia
puolukka-chiapuuro

KUINKA CHIAPUURO VALMISTETAAN?

Erittäin helposti!

Ensin chiansiemenet liotetaan kasvimaidossa esim. yön yli. Lopuksi lisätään vaahterasiirappi ja kaikki blendataan sileäksi.

Helppoa kuin mikä!

puolukka

MUITA SAMANKALTAISIA RESEPTEJÄ JOISTA VOISIT PITÄÄ:

PUOLUKKA-SUOLAKINUSKIJÄÄTELÖ

GLUTEENITON VISPIPUURO

PUOLUKKA TUOREPUURO

NOPEA PUNAVIINIMARJAMEHU

GLUTEENITON PUOLUKKAPIIRAKKA


Puolukka-chiapuuro

#vegaaninen #gluteeniton | 2:lle

  1. Sekoita keskenään chian siemenet ja kasvimaito. Anna tekeytyä puolesta tunnista yön yli
  2. Sekoita blenderissä chiageeli, puolukat ja vaahterasiirappi. Aja sileäksi
  3. Kaada kahteen kulhoon ja tarjoa heti 🙂

* Sisältää affiliate-linkkejä. Olen merkinnyt yhdellä tähdellä tuotteet joita suosittelen ja kahdella ehdotukset. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit huoletta tutustua tuotteisiin. Mikäli päädyt ostamaan mainostamani linkin kautta, minulle maksetaan siitä pieni komissio.

Kommentoi :)