Kirpeä raparperi-sitruunabooli inkivääritwistillä (alkoholiton)

Paras booli syntyy kirpeän ja makean liitosta 😍👌! Tämä raparperi-sitruunabooli sopii täydellisesti alkoholittomaksi vaihtoehdoksi vaikkapa juhannusjuhliin tai mihin tahansa kesän juhliin/rientoihin. Booliin tarvitset vain raparperisiirappia sekä Villi vitamiinivesi sitruuna-inkivääriä. Valmista boolia tulee noin 3,5l josta riittää useammalle juhlijalle 😊 Kaupallinen yhteistyö Villi Vitamiinivesi
MISTÄ RAPARPERI-SITRUUNABOOLI VALMISTETAAN? Valmistukseen tarvitset: Raparperia Sitruunamehua Sitruunankuorta Vettä Sokeria Villi Vitamiinivesi sitruuna-inkivääri Minttua tai sitruunamelissaa
MITEN RAPARPERI-SITRUUNABOOLI VALMISTETAAN? (Tarkempi ohje sivun alareunassa) Ekaksi keitellään raparperi-sitruunasiirappi. 3,5l vetoiseen booliastiaan, siirappia tarvitsee noin litran ja litraan siirappia tarvitsee kaksi kiloa raparperia. Kun siirappi on valmis, lisätään se, raparperinvarret, minttu tai sitruunamelissa, sitruunaviipaleet, jääpalat ja Villi vitamiinivesi booliastiaan. Sekoitus ja booli on valmista tarjottavaksi!
Raparperi-sitruunasiirappi n. 1,3l valmista siirappia 2 kg raparperia 2 dl sitruunamehua 2 (a´200g) luomusitruunan kuori raastettuna 5 dl vettä 7 dl sokeria (halutessasi yksi vaniljatanko)
  1. Paloittele raparperit (ei tarvitse kuoria). 
  2. Laita puolet (1kg) raparpereista kattilaan yhdessä muiden ainesten kanssa. Keitä noin 15 minuuttia ja nosta levyltä. Lisää loput raparperit ja anna tekeytyä muutama tunti tai yön yli kylmässä. Siivilöi. Painele hieman että saat kaiken siirapin talteen. 
  3. Vinkki! Saatuasi kaiken siirapin talteen kaada vielä raparperimurskan päälle kylmää vettä ja anna sen tekeytyä, niin saat raparperimehua, jonka voit pakastaa jääpaloiksi.
Raparperi-sitruunabooli n. 2,5-3l valmista boolia
  1. Laita noin 3,5l litran vetoiseen booliastiaan siivutettuja (juustohöylällä tms.) raparperinvarsia, minttua tai sitruunamelissaa, sitruunaviipaleita ja jääpaloja (Vinkki! Tee jääpalat raparperimehusta niin booli ei laimene. Käytä isoja jääpalamuotteja niin jääpalat eivät sula heti). 
  2. Kaada astiaan noin 1-1,2l raparperi-sitruunasiirappia ja lisää sitten 1,5l (3 ploa) Villi vitamiinivesi sitruuna-inkivääriä. Sekoita ja tarjoa

One Comment

  1. Pingback: Piristävä marja-mocktail - Parantavaruoka Juomat

Kysy tai kommentoi :)Peruuta vastaus