sitruuna-hunajapilvet

Sitruuna-hunajapilvet

Sitruuna-hunajapilvet ovat hauska jälkiruoka. Pilviä varten keitetään helppo kananmunaton lemon curd. Pilvien kirpeyttä voi itse säätää lemon curdin määrällä.

MISTÄ SITRUUNA-HUNAJAPILVET VALMISTETAAN?

Sitruuna-hunajapilvien valmistukseen tarvitset:

 • Mantelijauhoja
 • Kaurajauhoja
 • Kookossokeria
 • Voita/margariinia/kookosöljyä
 • Sitruunamehua
 • SAM hunajaa
 • Maissitärkkelystä
 • Sitruunankuorta
 • Täysrasvaista kookosmaitoa
 • (Kurkumaa)
 • Soija/kaura vispikermaa

KUINKA SITRUUNA-HUNAJAPILVET VALMISTETAAN?

Ensimmäisenä valmistetaan Lemon curd. Kattilassa keitetään nopeasti sitruunamehua, hunajaa, maissitärkkelystä, sitruunankuorta (ja kurkumaa). Seos paksuuntuu maissitärkkelyksen johdosta nopeasti. Lopuksi lemon curdiin sekoitetaan kookosmaito ja seoksen annetaan jäähtyä täysin.

Sillä välin voi valmistaa kupit. Kuppien ainekset sekoitetaan keskenään ja muotoillaan muffinssivuoan avulla kupeiksi. Niiden annetaan jähmettyä ja ne nostetaan leivinpaperisuikaleiden avulla pois muffinssivuoista.

Ihan lopuksi vatkataan kerma ja lemon curdia sekoitetaan siihen sopiva määrä. Tämä seos lusikoidaan pursotinpussiin ja pursotetaan kuppeihin. Sitruuna-hunajapilvet ovat valmiita tarjottaviksi!

MUITA SAMANKALTAISIA RESEPTEJÄ JOISTA VOISIT PITÄÄ

LÄMMIN HEDELMÄSALAATTI

VERIAPPELSIINI-HUNAJASALAATTI

PORKKANA-MANSIKKA-VERIAPPELSIINISMOOTHIE

BATAATTI-LINSSIKEITTO

SUKLAAHIPPU-KAURAVOHVELIT

LAKU-BROWNIECOOKIET


Kaupallinen yhteistyö yhdessä Hunajainen SAM kanssa

Sitruuna-hunajapilvet

gluteeniton, (maidoton)

6-8kpl

Kupit:

Lemon curd:

Lisäksi 

 • 1dl soija/kaura vispikermaa

Lisäksi tarvitset:

 1. Tee ensimmäiseksi lemon curd: Laita kattilaan sitruunamehu, hunaja, maissitärkkelys ja ripaus sitruunankuorta (+kurkuma). Kuumenna kiehuvaksi koko ajan vispaten. Kun seos alkaa paksuuntua lisää kookosmaito ja vispaa kunnes seos paksua. Anna jäähtyä täysin ja nosta jääkaappiin tekeytymään muutamasta tunnista yön yli.
 2. Tee seuraavaksi kupit: Sekoita kulhossa mantelijauho, kaurajauho, kookossokeri ja suola. Sulata voi/margariini/kookosöljy ja sekoita tasaiseksi massaksi. Massan pitäisi olla murenevaa mutta kuitenkin helposti muotoiltavaa.
 3. Öljyä muffinssivuoan kolot ja leikkaa niihin leivinpaperista suikaleet joilla saat valmiin pohjan nostettua ylös. Painele massa muffinssivuoan pohjalle ja hieman reunoille. Nosta jääkaappiin tekeytymään.
 4. Vatkaa kerma vaahdoksi kun lemon curd on kylmää ja hieman hyytelömäistä. Lisää lemon curdia desi kerrallaan kermavaahtoon ja maistele. Kun maku on tarpeeksi sitruunaista ja makuusi sopivan kirpeää vaahto on valmista. Lusikoi vaahto pursotuspussiin.
 5. Irrota pohjat varovasti muffinssivuoasta ja pursota niihin sitruunavaahtoa. Tarjoa heti ja säilytä jääkaapissa.

 *Sisältää affiliate-linkkejä. Olen merkinnyt yhdellä tähdellä tuotteet joita suosittelen ja kahdella ehdotukset. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit huoletta tutustua tuotteisiin. Mikäli päädyt ostamaan mainostamani linkin kautta, minulle maksetaan siitä pieni komissio.

Kysy tai kommentoi :)Peruuta vastaus