lounashetki

Telttaretki espoon saareen ja retkieväät

Kaupallinen yhteistyö Lounashetki

Korkattiin ystävän kanssa retkeilykausi yhdellä Espoon kivoimmista saarista. Gåsgrund on pikkuruinen mutta upea saari, jonne pääsy on saaristoveneellä, omalla veneellä tai kanootilla. Saarella on peräti kolme keittokatosta ja useita huusseja. Myös piskuinen sauna löytyy.

Päätettiin yöpyä saarella ja otettiin kylmälaukussa mukaan kasvisnakkeja ja -pihvejä sekä lounashetki uutuuksia: currymadras perunoita, pari kreikkalaista grillisalaattia, Tsatziki coleslawta, marinoitua punasipulia sekä aiolia. Jälkkäriksi kaneliomena kaurahyvä ja mustikka kaurahyvä.

Kuvassa saldat, aioli ja marinoitu punasipuli

Ystävä totesi ettei ikinä ole retkellä syönyt näin hyvin ja värikkäästi :). Koska meillä tosiaan oli kylmälaukku mukana, saatiin vietyä iso satsi ja pidettyä vielä kylmänäkin (vaikka helle porotti). Näin saatiin syötyä kunnolla tuoreita kasviksia, mikä retkellä yleensä on aika hankalaa.

Ihan ensitöiksi piti saada sapuskaa, joten pistettiin keittokatokseen tulet ja testattiin ekat herkut: kasvisnakkeja ja -pihvejä, currymadras perunoita, kesäsalaattia (johon muuten tuli mukana vadelma-vinaigrette ja siemeniä, nam!), aiolia ja marinoitua punasipulia. Vitsit oli hyvä combo!

Syönnin jälkeen alkoi olla virtaa sen verran että käveltiin saari läpi (se on todellakin tosi pieni!) ja etsittiin telttapaikkaa. Teltan kanssa päädyttiin lähelle keittokatosta, huusseja sekä merta. Tämä osoittautui loppupelissä loistavaksi paikaksi sillä muut paikat oli vallattu bilettäjien toimesta. 

Me saatiin varmasti saaren hiljaisin paikka, vaikka aamuyöstä lokkien ja tiirojen metelöinti oli ihan omaa luokkaansa :D. Täytyy myöntää että montaa tuntia ei unta tullut, mutta se oli odotettavissa ja kuuluneekin asiaan kun ei ole vielä tottunut teltassa nukkumiseen. Itsehän olen nukkunut teltassa viimeksi pari vuotta sitten..heh. Tänä kesänä aion korjata asian ja paremmat makuupussit ja alustat on hommattu.

Saaren rauhallisin telttapaikka löytyi heti saapumislaiturin vierestä.

Teltan pystytyksen, meressä uinnin ja kaiken muun säädön jälkeen tulikin nälkä ja iltaruoka kokattiin jälleen keittokatoksessa. Tällä kertaa menu koostui vikoista kasvispihveistä, tzatziki coleslawsta ja kesäsalaatista, kreikkalaisista grillikasviksista ja aiolista. Jälkkäriksi syötiin mustikkahyveet. Jälleen kerran ihan huiput safkat!

Saaren saunaa ei päästy käyttämään vielä perjantaina sillä sen oli vallannut – erään toisen telttailijan nimitystä käyttäen – rytmiryhmä 😆! Heillä oli niin kova meno päällä että suosiolla jätettiin sauna välistä. Samainen rytmiryhmä oli ilakoinut edellä mainitun telttailija vieressä  myöhään yöhön ja mehän kaikki tiedetään kuinka äänieristäviä teltat on 😄. Noh näitä sattuu..

Rytmiryhmän lisäksi riesana olivat punkit, mutta sääskiä ei saarella tavattu! Punkkeja bongattiin vuorokauden aikana 13kpl, onneksi kaikki teltan ulkopuolella. Eihän ne kivoja ole, mutta kun tekee huolelliset punkkitarkastukset ennen telttaan menoa, ja jättää ulkovaatteet ulos, niin pienellä todennäköisyydellä niitä teltan sisään eksyy. 

Seuraavana päivänä herättiin ihan supermyöhään ja päätettiin että otetaan myöhäisempi lautta, muuten olisi tullut kauhea hoppu. Ehdittiin vielä grillata viimeiset safkat, ruoka riitti just nappiin! Tässä vaiheessa alkoi olla jo kova väsy huonosti nukutun yön jäljiltä, eikä päikkäreille ollut enää aikaa. Saunassa ehdittiin kuitenkin käydä, jes!

Reiluksi vuorokaudeksi kahdelle riitti:

Kaikki Lounashetki uutuudet täällä

Oli hyvä reissu! Ehdottomasti uudestaan, ehkäpä sitä vielä tottuu teltassa nukkumiseen eikä kaikki yöt mene valvomiseksi 😄.

Kysy tai kommentoi :)